Trstinový cukor práškový
Krajina pôvodu
Maurícius

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
400
Energetická hodnota [kJ]
1700
Tuky [g]
0
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0
Sacharidy [g]
100
- Z toho cukry [g]
97
- Z toho škrob [g]
3
Vláknina [g]
0
Bielkoviny [g]
0
Soľ [g]
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Práškový trstinový cukor je mletý zo štandardného trstinového cukru (Dry Demerara). Aby sa udržal práškový až kým príde ku Vám domov, obsahuje nízky podiel kukuričného škrobu ako protihrudkujúcej látky (3%). Prírodný trstinový cukor sa vyrába kryštalizáciou z čerstvej trstinovej šťavy. Vďaka tomu si zachováva prirodzený obsah minerálov, vitamínov a typickú karamelovú chuť.  Je bez cudzích príchutí, svetlohnedej farby. Výborne sa hodí do kuchyne, k pečeniu a dokonale sa ním dá nahradiť biely cukor.

Je to stále len cukor, sacharóza, preto by sme to s jeho konzumáciou nemali preháňať. Trstinový cukor je bohatší na minerálne látky a vitamíny, takže je lepšie stráviteľný a neodčerpáva z tela toľko živín ako trávenie bieleho cukru. Avšak neobsahuje ich až také závratné množstvo, aby sme si ním tieto minerály dopĺňali.

Cukor je mletý na Slovensku, no my uvádzame pôvodnú krajinu pôvodu, kde bola trstina vypestovaná.

Tajomstvo prírodného trstinového cukru spočíva vo vyššom obsahu zvyškovej melasy. Tá obsahuje cenné minerály, ktoré sa inak pri výrobe cukru strácajú. Podľa obsahu melasy rozlišujeme rôzne druhy prírodného trstinového cukru – od svetlého takmer bieleho cukru po takmer čierny melasový cukor

Zber trstiny a výroba cukru na Mauríciu prebieha spôsobom, ktorý je ohľaduplný k životnému prostrediu. Cukrová trstina je vysoká rastlina podobná bambusu. Dozretá trstina sa pokosí a ihneď prepraví do spracovateľskej fabriky.

Tam sa pomelie a získa sa sladká trstinová šťava. Zo vzniknutej suchej drti, tzv. bagasse, sa vyrába ekologické palivo, ktoré sa používa ako zdroj energie pri výrobe cukru. Potom, čo sa z trstinovej šťavy odstránia mechanické nečistoty usadením a filtrovaním, šťava sa zahustí šetrným odparením. Zo vzniknutého hustého sirupu sa trojnásobnou kryštalizáciou získava cukor. Pri prvej kryštalizácii sa oddeľuje svetlý cukor, pri druhej tmavší cukor a pri tretej najtmavší cukor, ktorý je najbohatší na melasu.


Trstinový cukor práškový

  • 3.00€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom