- Krajina pôvodu
- Čína
- Zloženie
- Camellia sinensis
- Príprava
- TEPLOTA VODY 100 °C
MNOŽSTVO: 5g na 200ml
DOBA LÚHOVANIA 20s, 30s, 60s, 90s
POČET NÁLEVOV 3 - 4
OBSAH KOFEÍNU Stredne povzbudzujúci
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Čínsky červený čaj vysokej kvality zo svahov Meng Hai v provincii Yunnan. Raritná a výnimočná sorta červeného čaju. Obsah zlatých tipsov - púčikov je až 60 %. Nálev má oranžovo-červenú iskrivú farbu s vôňou sušených sliviek a medu. Chuť je príjemne silná, harmonická, charakteristicky zemitá. Podľa čínskej medicíny tento typ čaju výborne zahrieva a je výborný na trávenie.
V Číne sa červený čaj známi pravdepodobne už od 7. storočia a pôvodne sa nazýval sivý čaj. Neskôr sa v Číne zažilo a dodnes urdržalo označenie červený čaj spojený s farbou nálevu. Čierný čaj je názov používaný v západném svete a taktiež pre čierne čaje z iných zemí ako Čína. Zapadný svet je taktiež najväčším spotrebitelom tohto čaju a strojcom najväčšieho rozmachu v jeho výrobe - ten nastal v 18. storočí keď na kontinent Ameriky a Euróy pravidelne smerovalo obrovské množstvo tohto plne oxidovanéh čaju. Najznámejšie čierne čínske čaje pochádzajú z oblastí Yunnan a Anhui.
Po chuťovej a vonnej stránke sa jedná o silnejšie a výraznejšie čaje, čo je dané práve plnou oxidáciou čajových lístkov. V náleve chute sušeného ovocia, sladu, zeme, kôstkovín, alebo aj čokolády. Zlomkové čierne čaje (BOP) často dobre chutia obohatené o rôzne korenia, alebo byliny a dobre sa kombinujú napríklad aj s mliekom. Je dobré si pamatať, že čierne čaje pochádzajú z mnoho zemí a majú mnoho podôb a kvalít. Výraz čierny čaj tak zahrňuje tísice chutí a vôni (pokial sa nebavíme o sáčkovanom čaji). Čierny / červený čaj sa okrem Činy vyrába aj v Indii (Darjeeling, Nilgiri), na Srí Lanke alebo v Keni.
Štítky: Čierny čaj Dian Hong Gong Fu, CAJ, Čierne čaje