Adzuki
Krajina pôvodu
Čína
Zloženie
Vigna angularis, Phaseolus vulgarit L

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
331
Energetická hodnota [kJ]
1387
Tuky [g]
0.5
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.035
Sacharidy [g]
58.6
- Z toho cukry [g]
1.95
Bielkoviny [g]
21.9
Soľ [g]
0.06
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Adzuki je ríbuzná mungu. Aj sa podobne používa, len je ľahšie stráviteľná, má príjemne sladkastú chuť, na východe patrí spolu so sójou k najobľúbenejším pokrmom, a to najmä pre jej pozitívny vplyv na činnosť ľadvín. Ľadviny sú považované za centrum životnej energie. Adzuki je obzvlášť vhodná najmä v zimnom období, keď je dobré ľadviny držať v teple a zároveň podporovať dobrou stravou. 

Príprava na varenie: Fazuľu adzuki namočte pred varením na 6 hodín do vody. Následne ju povarte jednu hodinu. Po jej dovarení sa neodporúča používať výrazné a aromatické dochucovadlá, nakoľko jej chuť je sama o sebe dosť výrazná.

Návod na klíčenie:  Adzuki je tiež vhodná na klíčenie! Namočte ju do vody na 12hod. Potom vodu zlejte a ďalší deň-dva pravidelne preplachujte čistou vodou. Klíči velmi rychlo. 

Videli ste už náš nakličovací pohár? Na adzuki je ideálny! 


Adzuki

  • 3.55€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom

Štítky: Adzuki, FAZULA, Surové strukoviny