- Krajina pôvodu
- Argentína
- Zloženie
- Vigna angularis, Phaseolus vulgarit L
- Energetická hodnota [kcal]
- 331
- Energetická hodnota [kJ]
- 1337
- Tuky [g]
- 0.5
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0
- Sacharidy [g]
- 58.6
- - Z toho cukry [g]
- 2
- Bielkoviny [g]
- 21.9
- Soľ [g]
- <0.01
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Adzuki je príbuzná mungu. Aj sa podobne používa, len je ľahšie stráviteľná a má príjemne sladkastú chuť. Na východe patrí spolu so sójou k najobľúbenejším pokrmom, a to najmä pre jej pozitívny vplyv na činnosť ľadvín. Ľadviny sú považované za centrum životnej energie. Adzuki je obzvlášť vhodná najmä v zimnom období, keď je dobré ľadviny držať v teple a zároveň podporovať dobrou stravou.
Príprava na varenie: Fazuľu adzuki namočte pred varením na 6 hodín do vody. Následne ju povarte jednu hodinu. Po jej dovarení sa neodporúča používať výrazné a aromatické dochucovadlá, nakoľko jej chuť je sama o sebe dosť výrazná.
Návod na klíčenie: Adzuki je tiež vhodná na klíčenie! Namočte ju do vody na 12hod. Potom vodu zlejte a ďalší deň-dva pravidelne preplachujte čistou vodou. Klíči veľmi rýchlo.
Videli ste už náš nakličovací pohár? Na adzuki je ideálny!
Štítky: Adzuki, FAZULA, Surové strukoviny