- Krajina pôvodu
- Slovensko
- Alergény
- obilniny (1)
- Energetická hodnota [kcal]
- 339
- Energetická hodnota [kJ]
- 1452
- Tuky [g]
- 2.0
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0.1
- Sacharidy [g]
- 72.0
- - Z toho cukry [g]
- 0.1
- Vláknina [g]
- 13.0
- Bielkoviny [g]
- 11.0
- Soľ [g]
- 0.01
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Raž je obilninou, ktorá sa kedysi pestovala v extrémnom prostredí,
tam kde bolo sucho a chladno. Konzumovali ju hlavne Germáni, Kelti a
Slovania vo forme výživnej kaše. Na území Slovenska bolo jej pestovanie
známe už pred príchodom Slovanov.
V kuchyni
Pečie sa z nej
pečivo predovšetkým ražný chlieb, ktorý je veľmi aromatický, ale ostáva
dlho šťavnatý a čerstvý. Raž je najvhodnejšia obilnina pre tvorbu
tradičného kvásku, ktorý pri pečení chleba nahradí kvasnice.
Je veľmi vhodná pre domáce pečenie chleba. Táto chlebová múka má v porovnaní s klasickou múkou tmavšiu farbu a hrubšiu štruktúru, aby naviazala viac vody a cesto z nej je potom hutnejšie.
Je vhodná na pečenie v domácich pekárňach ale aj v peci či rúre.
Výroba kváskuRažná múka celozrnná jemná
-
1.19€
- Dostupnosť: Dočasne nie je na sklade kg )
Štítky: Ražná múka celozrnná jemná, MUKA, Múky a kaše