Ražná múka celozrnná jemná
Krajina pôvodu
Slovensko
Alergény
obilniny (1)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
339
Energetická hodnota [kJ]
1452
Tuky [g]
2.0
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.1
Sacharidy [g]
72.0
- Z toho cukry [g]
0.1
Vláknina [g]
13.0
Bielkoviny [g]
11.0
Soľ [g]
0.01
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.




Raž je obilninou, ktorá sa kedysi pestovala v extrémnom prostredí, tam kde bolo sucho a chladno. Konzumovali ju hlavne Germáni, Kelti a Slovania vo forme výživnej kaše. Na území Slovenska bolo jej pestovanie známe už pred príchodom Slovanov.


V kuchyni

Pečie sa z nej pečivo predovšetkým ražný chlieb, ktorý je veľmi aromatický, ale ostáva dlho šťavnatý a čerstvý.  Raž je najvhodnejšia obilnina pre tvorbu tradičného kvásku, ktorý pri pečení chleba nahradí kvasnice. 

Je veľmi vhodná pre domáce pečenie chleba. Táto chlebová múka má v porovnaní s klasickou múkou tmavšiu farbu a hrubšiu štruktúru, aby naviazala viac vody a cesto z nej je potom hutnejšie.

Je vhodná na pečenie v domácich pekárňach ale aj v peci či rúre.

Výroba kvásku

Ražná múka celozrnná jemná

  • 1.19€

Obal je povinný údaj!
Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Dočasne nie je na sklade kg )

Štítky: Ražná múka celozrnná jemná, MUKA, Múky a kaše