Krajina pôvodu
Tanzánia
Kvalita
BIO
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Klinčeky sú vlastne usušené, neroztvorené púčiky kvetov, ktoré sa zbierajú ešte pred tým, ako sa roztvoria. Pomenovanie získali podľa svojho vzhľadu, ktoré hodnoverne pripomína klasický klinec.

V kuchyni

Jeho chuť je korenisto-štipľavá, preto ho treba používať s mierou. Pri správnom dávkovaní však zaujímavo ochutí sladké aj slané jedlá. V Holandsku ho zvyknú pridávať do syra, v Anglicku do jablkového koláča, v Nemecku s jeho pridaním pečú korenený chlieb. V ázijských krajinách je klinček súčasťou kari korenia. Vyskúšajte si uvariť ryžu s niekoľkými klinčekmi a uvidíte, že bude chutiť naozaj exoticky.

Klinček celý BIO

  • 5.40€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom