Krajina pôvodu
Taliansko
Zloženie
krupica z tvrdozrnnej pšenice BIO, voda.
Kvalita
BIO
Alergény
obilniny (1)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
352
Energetická hodnota [kJ]
1492
Tuky [g]
1.35
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.4
Sacharidy [g]
71
- Z toho cukry [g]
3.1
Vláknina [g]
2.8
Bielkoviny [g]
12.3
Soľ [g]
0
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Bezvaječné cestoviny.

Pšenica je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Začiatky jej pestovania sú spojené so vznikom poľnohospodárstva. Najstaršie nálezy sú z obdobia 8000–7500 r. pred n. l. a vzťahujú sa k pestovaniu pšenice jedno a dvojzrnej. Pšenica obyčajná je jednou z najrozšírenejších plodín vo svete i u nás. Pšenica je polyploidná, s trojicou zdvojených génov. Bola vypustená z voľne rastúcich tráv vo východnom Stredomorí alebo v Etiópii a po Starom svete sa rozšírila už v neolite. Do Ameriky ju priniesli španielski misionári v 16. storočí. 

V kuchyni

Recepty

Cestoviny s cervenou fazulou



Pšeničné penne BIO

  • 3.60€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom