- Krajina pôvodu
- Česko
- Zloženie
- BIO kukuričný škrob, vínan draselný, uhličitan sodný.
- Kvalita
- BIO
- Energetická hodnota [kcal]
- 166
- Energetická hodnota [kJ]
- 705
- Tuky [g]
- 0
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0
- Sacharidy [g]
- 41
- - Z toho cukry [g]
- 0
- Vláknina [g]
- 0
- Bielkoviny [g]
- 0.5
- Soľ [g]
- 15.4
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Vínan draselný, známy aj ako vínový kameň alebo vínny kameň, je vedľajší produkt pri výrobe vína. Z
chemického hľadiska ide o draselnú soľ kyseliny vínnej. Svojou
prítomnosťou dokáže stabilizovať bielkoviny, zvyšovať objem cesta a
tvoriť štruktúru hotového výrobku. Používame
ho rovnako ako obyčajný kypriaci prášok, obľúbený je aj pri príprave
bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g)
prášku.
Tip v kuchyni
Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má tendenciu začať kypriť (rozkladať sa) už pri izbovej teplote. Odporúčame preto cesto vkladať do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní takéhoto kypriaceho prášku. To sa týka hlavne redších trených ciest.