Ciroková múka
Krajina pôvodu
mimo EU

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
342
Energetická hodnota [kJ]
1446
Tuky [g]
3.2
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.5
Sacharidy [g]
64.2
- Z toho cukry [g]
<0.5
Vláknina [g]
9,53
Bielkoviny [g]
8.9
Soľ [g]
<0.01
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Dnešný cirok bol vyšľachtený z divo rastúcich druhov v neolite na Ďalekom východe. Konzumujú sa najmä semená, ktoré neobsahujú lepok. Cirok pochádza z Afriky. Postupne sa rozšíril do teplých a suchých oblastí všetkých kontinentov. Najviac sa pestuje v Indii, USA, Nigérii a Sudáne. Unás sa vo väčšej miere pestoval v 20. rokoch minulého storočia, kedy sa využívalo značné množstvo technického ciroku. Z potravinárstva ho vytlačila kukurica, ktorá sa používala masovejšie.

V kuchyni

Má neutrálnu chuť, čo ju predurčuje na široké použitie na sladko i na slano. Je vhodná na pečenie chleba. Skúste si ju pridať do potravín, ktoré používate vo svojej kuchyni.  Prirodzene bezlepkový produkt. 


Ciroková múka

  • 3.23€

Obal je povinný údaj!
Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Dočasne nie je na sklade kg )

Štítky: Ciroková múka, MUKA, Múky a kaše