- Krajina pôvodu
- mimo EU
- Energetická hodnota [kcal]
- 342
- Energetická hodnota [kJ]
- 1446
- Tuky [g]
- 3.2
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0.5
- Sacharidy [g]
- 64.2
- - Z toho cukry [g]
- <0.5
- Vláknina [g]
- 9,53
- Bielkoviny [g]
- 8.9
- Soľ [g]
- <0.01
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Dnešný cirok bol vyšľachtený z divo rastúcich druhov v neolite na Ďalekom východe. Konzumujú sa najmä semená, ktoré neobsahujú lepok. Cirok pochádza z Afriky. Postupne sa rozšíril do teplých a suchých
oblastí všetkých kontinentov. Najviac sa pestuje v Indii, USA, Nigérii a
Sudáne. Unás sa vo väčšej miere pestoval v 20. rokoch minulého storočia, kedy sa
využívalo značné množstvo technického ciroku. Z potravinárstva
ho vytlačila kukurica, ktorá sa používala masovejšie.
V kuchyni
Má neutrálnu chuť, čo ju predurčuje na široké použitie na sladko i na slano. Je vhodná na pečenie chleba. Skúste si ju pridať do potravín, ktoré používate vo svojej kuchyni. Prirodzene bezlepkový produkt.
Ciroková múka
-
3.23€
- Dostupnosť: Dočasne nie je na sklade kg )
Štítky: Ciroková múka, MUKA, Múky a kaše