Cícer BIO
Krajina pôvodu
Turecko
Kvalita
BIO

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
357
Energetická hodnota [kJ]
1495
Tuky [g]
5,1
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
1.1
Sacharidy [g]
57
- Z toho cukry [g]
3.2
Vláknina [g]
3,1
Bielkoviny [g]
20
Soľ [g]
0.09
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Cícer (grécke slovo KIKUS, ktoré v preklade znamená SILU a MOC) sa označuje aj ako rímsky hrach či španielska fazuľa - bielkovinová bomba pre naše telo. Pochádza zo stredovýchodu a je obľúbenou pochúťkou Talianov s nespornými výhodami: najmenej nafukuje a je najľahšie stráviteľná strukovina ( po červenej lúpanej šošovici).  Ľudia je poznajú už vyše 7000 rokov a má údajne afrodiziakálne účinky pre naše telo. 

V kuchyni

Cícer sa musí namáčať pred varením, cca 10 hodín. Asi najčastejšie použitie má cícer ako základ výbornej pomazánky zvanej Hummus. Známy je aj pokrm s názvom Falafel, čo je bezmäsitá fašírka.  Výborný je ako príloha v kombinácii s ryžou. Za vyskúšanie stojí chrumkavý cícer namiesto čipsov.  A nesmieme opomenúť ani cícerovú polievku či prívarok . Dobrú chuť!

Cícer BIO

  • 5.70€

Obal je povinný údaj!
Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom ( 5000 kg )