- Krajina pôvodu
- Belgicko
- Zloženie
- cukor, kakaové maslo, sušené odtučnené mlieko, srvátka, mliečny tuk, maslo, emulgátor: slnečnicový lecitín (E322), aróma: prírodná vanilka
- Alergény
- mlieko, semienka
- Energetická hodnota [kcal]
- 564,2
- Energetická hodnota [kJ]
- 2353,3
- Tuky [g]
- 35,8
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 21,8
- Sacharidy [g]
- 53,3
- - Z toho cukry [g]
- 53,3
- Vláknina [g]
- 0
- Bielkoviny [g]
- 7,2
- Soľ [g]
- <0,5
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Jantárová čokoláda Amber s chuťou karamelu, masla a vanilky.
Čokoláda bez obalu.
Je vhodná ako prísada do receptov ale rovnako tak aj na polievanie koláčov (po zriedení šľahačkovou smotanou alebo maslom). No nám chutí aj takto! Mlsáme ju namiesto tabličiek klasickej čokolády kupovanej v obchode a zvyčajne balenej v plaste. Okrem vyváženej chute, sa môžete spoľahnúť na poctivé zloženie. Oproti čokoládam na varenie zo supermarketu neobsahuje palmový olej (ani iné lacné rastlinné oleje) a ani E476.
Ako je to s tými percentami?
- Pri mliečnej a horkej čokoláde percentá uvádzajú množstvo kakaovej sušiny. U nás na eshope aj všade vo svete ju nájdete pod názvom kakaová hmota 100%,. Kakaová hmota je pomletý kakaový bôb. Tak ako každé semeno aj kakaový bôb obsahuje tuk, sušinu a vodu.
- Pri bielej čokoláde percentá uvádzajú množstvo kakaového masla. Kakaové maslo je tuk kakaových bôbov, ktorého je v samotnom bôbe okolo 50% . Patrí medzi najdrahšie rastlinné tuky a získava sa lisovaním z kakaových bôbov ktoré prešli fermentáciou, sušením, pražením a následne zomletím. Je to vedľajší produkt pri výrobe kakaového prášku.
- Pri kakau percentá uvádzajú množstvo zvyšného tuku/masla ktoré ostalo v kakovej hmote po lisovaní. Táto hmota po odstredení kakaového masla sa už nazýva kakaový koláč a zvykne obsahovať od 10 do 24 percent tuku. Po vysušení je znej kakao ako ho my bežne poznáme.
Belgická čokoláda AMBER 30%
-
2.40€
- Dostupnosť: Dočasne nie je na sklade kg )
Štítky: Belgická čokoláda AMBER 30%, COKOLADA, Kakao a čokoláda