Kakao 10-12% BIO natural
Krajina pôvodu
Ekvádor
Kvalita
BIO

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
349
Energetická hodnota [kJ]
1450
Tuky [g]
13.10
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
7.86
Sacharidy [g]
14.6
- Z toho cukry [g]
0.45
Vláknina [g]
37.2
Bielkoviny [g]
24.65
Soľ [g]
0.047
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Nealkalizované kakao 10-12% so zníženým obsahom tuku.

Kakaové bôby sú sušené semená plodov kakaovníka Theobroma cacao (theobroma znamená v gréčtine pokrm bohov). Kakovník je pôvodom z Amazónie v južnej Amerike, je prirodzenou rastlinou amazonských dažďových pralesov. Objavili ho pred viac ako dvoma tisícmi rokov, ale jeho plody vo väčšej miere začali využívať až pôvodní obyvatelia Mexika - Aztékovia a Máyovia. Nápoj, ktorí pripravovali z kakaových bôbov, nemožno s dnešným kakaom ani porovnať. Aztékovia si totiž tento hustý nápoj s penou dochucovali chilli korením, alebo vanilkou, namiesto cukru. Z aztéckeho názvu xocolati pochádza aj názov čokolády. Prvým Európanom, ktorý sa s kakaovými bôbmi stretol, bol v roku 1502 Krištof Kolumbus, počas svojej štvrtej plavby do Ameriky. Na starom kontinente kakaový nápoj spočiatku nenašiel veľa prívržencov. Až keď ho v Španielsku začali ochucovať cukrom a škoricou, stalo sa kakao pochúťkou majetných ľudí. Dokonca ho používali v strednej Amerike pred španielskymi dobyvateľmi, ako platidlo. V 17. storočí bolo kakao spoločne s čokoládou na anglickom kráľovskom dvore podávané dokonca ako afrodiziakum.

V kuchyni

Kakao je skvelou a praktickou ingredienciou pre výrobu všetkých čokoládových a kakaových pokrmov, nápojov a dezertov. Môžete ho použiť v rade chutných receptov na dezerty a nápoje.


Raw kakový puding

Raw tyčinky kokos-kakao

Raw hruškovo-kaková torta

Kakao 10-12% BIO natural

  • 1.70€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom

Štítky: Kakao 10-12% BIO natural, KAKAO, Koreniny a ochucovadlá