UME ocot Natural
Krajina pôvodu
Japonsko
Zloženie
Ume (japonské slivky), morská soľ, Shiso listy (Perilla frutescens).

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
11
Energetická hodnota [kJ]
79
Tuky [g]
0.3
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0
Sacharidy [g]
4
- Z toho cukry [g]
0.6
Bielkoviny [g]
0
Soľ [g]
0
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Tradičný Japonský Umeocot vyrábaný rodinnou firmou, ktorá sa jeho výrobou zaoberá už dlhé roky. Do Európy dovezený v IBC kontajnery, ku nám vo vratných bandaskách. 

Kyslo-slaný, rubínovo červený ocot vyrobený prírodnou fermentáciou japonských sliviek Ume.

Ide o vedľajší produkt umeboshi – nakladané slivky, ktoré sa s obľubou používajú v mnohých japonských pokrmoch. Technicky však užšie súvisia s marhuľami.
Tradične sa usušia, naložia do soľného nálevu spolu s listami Shiso, ktoré dodajú krásne červené sfarbenie. Tieto Ume plody sa potom lisujú a kvapalina, ktorá z nich vyteká sa ďalej využíva ako korenie.
Výsledný ocot je dosť slaný, s kyslasto ovocnou arómou. Je to ozajstný unikát, ktorý možno aplikovať na celú radu vegetariánskych aj vegánskych pokrmov.

V porovnaní s inými typmi octu, je umeocot lepším zdrojom fenolov, ktoré majú antioxidačnú aktivitu a pomáhajú chrániť bunky pred poškodením voľnými radikálmi.

Neobsahuje žiadne umelé farbivá, konzervačné látky alebo chemikálie.

Použitie

Vhodný na dochucovanie strukovinových, či obilninových pokrmov, nátierok, šalátových zálievok, marinád, dipov a podobne. Niektorí ľudia ho zvyknú používať namiesto rybacej omáčky.

Zaujímavosť!

Jeho pridaním do šalátu podporíte zahubenie možných mikróbov a účinky pesticídov. A to všetko vďaka listom Shiso, ktoré majú antibakteriálne a antioxidačné účinky.

Upozornenie!

Dávajte si ale pozor koľko ho použijete a či už váš pokrm obsahuje soľ. Často na dodanie slanej chuti postačí samotný ocot.


UME ocot Natural

  • 2.31€

Obal je povinný údaj!
Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom ( 7000 L )

Štítky: UME ocot Natural, OLEJ, Koreniny a ochucovadlá