- Krajina pôvodu
- Česko
- Kvalita
- BIO
- Energetická hodnota [kcal]
- 319
- Energetická hodnota [kJ]
- 1334
- Tuky [g]
- 2.5
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0.3
- Sacharidy [g]
- 75
- - Z toho cukry [g]
- 2.5
- Vláknina [g]
- 4
- Bielkoviny [g]
- 6.5
- Soľ [g]
- 0.4
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Hladká
Súčasné teórie predpokladajú, že kukurica "vznikla" niekedy medzi rokmi
4000 – 3000 pred Kr. v údolí rieky Balsas. Vedú sa spory o tom, či išlo o
postupný proces alebo o šťastnú udalosť. S niektorými druhmi teosintu
(skupina amerických tráv z rodu Zea) sa môže kukurica krížiť, kríženci
majú väčšinou zníženú životaschopnosť. Napriek tomu sa predpokladá, že v
Strednej Amerike dochádza k prenosu génov medzi populáciami teosintu a
kukurice. Do Európy sa dostala po príchode Španielov do Ameriky. Na
Slovensko sa dostala z Maďarska v polovici 18. storočia. Dnes je
rozšírená po celom svete, pretože vďaka cudzoopelivosti je veľmi
prispôsobivá.
V kuchyni
Možno ňou v receptoch nahradiť bežnú múku s obsahom lepku.
Placky z ovsených vločiek a kukuričnej múky
Kukuričná múka hladká BIO
-
3.58€
- Dostupnosť: Skladom ( 17000 kg )
Štítky: Kukuričná múka hladká BIO, MUKA, Múky a kaše