- Krajina pôvodu
- Slovensko
- Energetická hodnota [kcal]
- 339?
- Energetická hodnota [kJ]
- 1385
- Tuky [g]
- 0,6
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0.26
- Sacharidy [g]
- 52
- - Z toho cukry [g]
- 2,4
- Vláknina [g]
- 11
- Bielkoviny [g]
- 23
- Soľ [g]
- 0,02
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
V kuchyni
Pred varením je doporučené šošovicu namáčať aspoň na 2 hodiny v teplej vode. Dá sa uvariť aj bez namáčania, no trvá to dlhší čas. Šošovica je veľmi rozšírená v indickej kuchyni, kde ju nájdeme pod menom dhal.
Vynikajúco sa pri príprave jedla kombinuje napríklad s petržlenom, pažítkou, cesnakom, olejom, sójovou omáčkou, jogurtom. Pri príprave jedla je potrebné rátať s porciou 60 g šošovice na osobu, pričom po uvarení sa tento objem až strojnásobí (180 g). Hodí sa k mäsitým aj k zeleninovým pokrmom. Polievka, prívarok či len ako príloha vám spestrí jedálniček a obohatí ho o cenné látky a vitamíny.
Šošovica slovenská
-
3.46€
- Dostupnosť: Skladom ( 23500 kg )
Štítky: Šošovica slovenská, SOSOVICA, Surové strukoviny