- Krajina pôvodu
- Japonsko
- Zloženie
- Camellia sinensis, ryža
- Príprava
- TEPLOTA VODY 70 - 80 °C
MNOŽSTVO: 5g na 200ml vody
DOBA LÚHOVANIA 60s, 90s, 120s
POČET NÁLEVOV 3
OBSAH KOFEÍNU Stredne povzbudzujúci
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Rok zberu: 2019
Zelený čaj sa pije už viac ako 5 tisíc rokov. Divoký čajovník pochádza z uzemia severnej Indie a južnej Číny. Asi najznámejšie kategorie zeleného čaju tvoria čínsky zelený čaj a japonský zelený čaj. Celkovo však poznáme viac než 1000 druhov zeleného čaju. Do Japonska sa čaj dostal s čínskymi buddhistickými mníchmi už v 9. storočí.
Čajové lístky v Číne sú zvyčajne zbierané ručne, pre japonské čaje je typický strojový zber. Počas spracovania sú listy čínskych čajov sušené horucim vzduchom, ale v Japonsku sú naparované vodnou parou. Ich chuť silnejšia a trpkejšia. Japonskou špecialitou je zatienovanie niektorých plantaží par týždnov pred zberom.
Štítky: Zelený čaj Shizuoka Genmaicha, CAJ, Zelené čaje