- Krajina pôvodu
- Slovensko
- Zloženie
- pšeničná múka, tekvicová múka (50%), voda.
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Máte deti, ktoré jedia len špagety s kečupom? A vy sa strachujete, či budú mať dostatok živín, bielkovín a vlákniny? Tieto vrtuľky by mohli byť riešením. Áno sú drahé. Sami sme zvažovali, či ich zaradiť do predaja. Stojí za nim však malá rodinná firma, kvalita a skvelá chuť.
Firma U Zaja vyrába tieto bezvaječné cestovny z tekvicovej múky pripravenej špeciálnym spôsobom. Tekvicové semená sa lisujú a následne sa drvia. Nemelú ich na jemnú múku (ako v obchodoch), pretože ak sa rozdrvené semená nechajú dlhšie ako 10 minút voľne na vzduchu, dochádza k oxidácii tekvicových semien a následne sa stratia resp. znehodnotia ich účinné látky. Ihneď po drvení tekvicové semená pridávajú do cesta do 10 minút, a práve to dáva týmto cestovinám výnimočnosť, pretože sa zachovávajú všetky:
vitamíny: A, B1, B5, C, D, F, K
organicky viazané vitamíny: draslík, fosfor, horčík, mangán, meď, selén, vápnik, zinok a ďalšie
sacharidy: ktoré kontrolujú stav hmotnosti a sú kompatibilné s organizmami ľudí s diabetes mellitus
bielkoviny: pokiaľ ide o obsah prvku, výrobok presahuje aj niektoré strukoviny
vlákniny: stimuluje fungovanie tráviaceho traktu, uvoľňuje čreva z nahromadených toxínov
a antioxidanty: zlepšujú mikroflóru tráviaceho traktu a poskytujú celé telo anti-aging účinky polynenasýtené mastné kyseliny: Omega 3 a Omega 6.
K samotnej výrobe tekvicových cestovín ich priviedli práve mamičky s deťmi a to s dotazmi, akým spôsobom zlepšiť trávenie u detí, odolnosť organizmu, dodať veľké množstvo energie. Práve preto sme sa rozhodli pre tekvicovú múku.
Vhodné pre: tehotné ženy, mamičky s deťmi, ženy, vegánov, športovcov, pri vrcholových športoch, ľudí s problémami v tráviacom trakte, na podporu imunity a mnohých ďalších.
Štítky: Tekvicové cestoviny, CESTOVINY, Cestoviny