Krajina pôvodu
Česko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
298.6
Energetická hodnota [kJ]
1 250
Tuky [g]
1.2
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0,3
Sacharidy [g]
49.6
- Z toho cukry [g]
2,3
Vláknina [g]
11
Bielkoviny [g]
24.2
Soľ [g]
0,01
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Šošovica bola vraj známa už v starom Egypte, kam sa dovážala a stala sa jedlom boháčov. Pochádza z Indie a ako súčasť ľudskej potravy je už od neolitu.  Po sójových bôboch a konope má šošovica tretí najvyšší obsah bielkovín zo všetkých rastlín, a to až 26 %. Vďaka tomu tvorí v mnohých častiach sveta veľmi dôležitú zložku stravy. Momentálne je najväčším producentom šošovice vo svete Kanada.

V kuchyni

Cestoviny vložte do vriacej osolenej vody a varte 5 až 10 minút za občasného miešania. Šošovicové cestoviny sú prirodzene bezlepkové a sú výbornou náhradou cestovín pre celiatikov. Hodia sa ako príloha k mäsovým a zeleninovým jedlám. Napríklad v kombinácii s ryžou získame plnohodnotnú bielkovinu vo vegetariánskom jedle.



Šošovicové špirály

  • 1.68€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom