Ryžové vločky
Krajina pôvodu
Poľsko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
357
Energetická hodnota [kJ]
1514
Tuky [g]
3,1
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0,6
Sacharidy [g]
74
- Z toho cukry [g]
0,2
Vláknina [g]
5,2
Bielkoviny [g]
6,2
Soľ [g]
0,001
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Ryža je vyhľadávaná predovšetkým vďaka ľahkej stráviteľnosti. Prispieva k správnemu tráveniu, stabilizuje hladinu cukru v krvi a neobsahuje lepok.

Využitie:

  • polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
  • kaša - z ryžových vločiek urobíte výbornú kašu, nezabudnite pridať orechy, ovocie, semienka a sirup, na prípravu kaše potrebujete variť vločky v mlieku alebo v jeho alternatíve
  • knedličky - vločky zmiešajte so strúhaným údeným tempehom, vajíčkom a bylinkami
  • placky, karbonátky, sekaná - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajíčkami, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a podľa potreby tvarujte
  • sladké - vločky sa dajú pridať do muffinov, sušienok, lievancov alebo nepečených sladkostí
  • nátierky - opraženú zeleninou zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochucujte
  • lievance s tahini a malinovou redukciou - vyskúšajte recept z časopisu Dobroty jar 2016 na str. 14
  • mlieko, puding - vločky uvarte a aj s vodou na varenie ich rozmixujte, mlieko môžete ochutiť, napríklad medom, ak chcete puding, dajte do vody viac vločiek a zmes nechajte vychladnúť

Vďaka neutrálnej chuti sa ryžovými vločkami pokrmy dobre zahusťujú, zjemňujú a nastavujú. Vločky sú vyrobené z celozrnnej ryže, ide vlastne o lisovanú ryžu. Sú veľmi populárne, napríklad v Indii, kde sa z nich pripravuje jedlo vo forme rýchleho občerstvenia.

V kuchyni

Ryžový škrob pripravované jedlo vždy zahusťuje.

Nápady:

  1. polievka - v krémových polievkach vločky povarte a rozmixujte
  2. kaša - z ryžových vločiek urobíte výbornú kašu, nezabudnite pridať orechy, ovocie, semienka a sirup, na prípravu kaše potrebujete variť vločky v mlieku alebo v jeho alternatíve
  3. knedličky - vločky zmiešajte so strúhaným údeným tempehom, vajíčkom a bylinkami
  4. placky, karbonátky, sekaná - vločky sa dajú kombinovať so strukovinami, vajíčkami, zeleninou, bylinkami a korením, všetko rozmixujte a podľa potreby tvarujte
  5. sladké - vločky sa dajú pridať do muffinov, sušienok, lievancov alebo nepečených sladkostí
  6. nátierky - opraženú zeleninou zalejte vodou, pridajte vločky, povarte, rozmixujte a dochucujte
  7. lievance s tahini a malinami
  8. mlieko, puding - vločky uvarte a aj s vodou na varenie ich rozmixujte, mlieko môžete ochutiť, napríklad medom, ak chcete puding, dajte do vody viac vločiek a zmes nechajte vychladnúť
  9. "Mlieko" pripravené z ryžových vločiek je ľahko stráviteľné a možno ho (bez korenia) podávať už od 10 mesiacov veku. 

Ryžové vločky sa pri príprave najrôznejších placiek osvedčujú lepšie ako ryžová múka, cesto je vďaka nim pružné, ale nie gumové. Tomu napomáha kombinácia s kukuričnou polentou či pohánkovou múkou

Ryžové vločky možno využiť aj k rýchlemu zahustenie polievok, príprave kaší, nákypov, ale aj zjemnenie chuti a nastavenie jedál zo strukovín, zeleniny i mäsa podobne ako v treťom receptu z oranžovej šošovky.


Ryžová kaša

Ryžové vločky

  • 3.26€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom

Štítky: Ryžové vločky, VLOCKY, Vločky