- Krajina pôvodu
- Slovensko
- Alergény
- obilniny (1)
- Energetická hodnota [kcal]
- 346
- Energetická hodnota [kJ]
- 1463
- Tuky [g]
- 2.2
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0.3
- Sacharidy [g]
- 66.9
- - Z toho cukry [g]
- 0.9
- Vláknina [g]
- 6.3
- Bielkoviny [g]
- 11.4
- Soľ [g]
- 0.01
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Kváskovanie máme radi a tak sme zohnali pre vás už aj ražnú celozrnnú múku. Na rozbiehanie kvásku je ideálna, rovnako ako aj na jeho pravidelné prikrmovanie. Tu je práve dôležité pomleté celé zrno, aby múka mala vyšší obsah viacerých druhov tukov. Presne táto múka je špeciálne určená na kváskovanie, viacerí odborníci na kváskovanie dlhodobo spolupracovali s našim dodávateľom a výsledkom je práve táto múka. Vyzerá, že ste našli, čo ste hľadali :-)
Je zo slovenských polí, a priamo z mlyna putovala k nám :-)
Raž je obilninou, ktorá sa kedysi pestovala v extrémnom prostredí,
tam kde bolo sucho a chladno. Konzumovali ju hlavne Germáni, Kelti a
Slovania vo forme výživnej kaše. Na území Slovenska bolo jej pestovanie
známe už pred príchodom Slovanov.
V kuchyni
Pečie sa z nej
pečivo predovšetkým ražný chlieb, ktorý je veľmi aromatický, ale ostáva
dlho šťavnatý a čerstvý. Raž je najvhodnejšia obilnina pre tvorbu
tradičného kvásku, ktorý pri pečení chleba nahradí kvasnice.
Je veľmi vhodná pre domáce pečenie chleba. Táto chlebová múka má v porovnaní s klasickou múkou tmavšiu farbu a hrubšiu štruktúru, aby naviazala viac vody a cesto z nej je potom hutnejšie.
Je vhodná na pečenie v domácich pekárňach ale aj v peci či rúre.
Výroba kváskuŠtítky: Ražná múka celozrnná jemná, MUKA, Múky a kaše