- Krajina pôvodu
- Česko
- Kvalita
- BIO
- Alergény
- obilniny (1)
- Energetická hodnota [kcal]
- 346
- Energetická hodnota [kJ]
- 1463
- Tuky [g]
- 2.2
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 0.3
- Sacharidy [g]
- 66.9
- - Z toho cukry [g]
- 0.9
- Vláknina [g]
- 6.3
- Bielkoviny [g]
- 11.4
- Soľ [g]
- 0.01
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Chlebová múka má v porovnaní s hladkou múkou tmavšiu farbu a hrubšiu štruktúru. Vďaka tomu naväzuje viac vody. S cestom sa dobre pracuje a je nelepivé. Chuť upečených produktov je výraznejšia a striedka je pórovitejšia v porovnaní s hladkou múkou.
Preto je vhodná na pečenie chleba v domácich pekárňach ale aj v peci či rúre. Môže sa použiť už na rozbehnutý kvások. (Na začiatočné rozbiehanie kvásku je vhodnejšia ražná celozrnná múka)
Raž je obilninou, ktorá sa kedysi pestovala v extrémnom prostredí, tam kde bolo sucho a chladno. Konzumovali ju hlavne Germáni, Kelti a Slovania vo forme výživnej kaše. Na území Slovenska bolo jej pestovanie známe už pred príchodom Slovanov.
V kuchyni
Pečie sa z nej
pečivo predovšetkým ražný chlieb, ktorý je veľmi aromatický, ale ostáva
dlho šťavnatý a čerstvý. Raž je najvhodnejšia obilnina pre tvorbu
tradičného kvásku, ktorý pri pečení chleba nahradí kvasnice.
Je veľmi vhodná pre domáce pečenie chleba. Táto chlebová múka má v porovnaní s klasickou múkou tmavšiu farbu a hrubšiu štruktúru, aby naviazala viac vody a cesto z nej je potom hutnejšie.
Je vhodná na pečenie v domácich pekárňach ale aj v peci či rúre.
Výroba kváskuŠtítky: Ražná chlebová múka BIO, MUKA, Múky a kaše