Krajina pôvodu
Peru

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
358
Energetická hodnota [kJ]
1498
Tuky [g]
0.02
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0
Sacharidy [g]
88.69
- Z toho cukry [g]
3.35
Vláknina [g]
0.9
Bielkoviny [g]
0.19
Soľ [g]
0.001
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Túto surovinu používali už starí Mayovia na svoje zasýtenie. Tapioka je chuťovo takmer neutrálny škrob, ktorý sa získava zo spracovaného a vysušeného koreňa manioku jedlého, známeho tiež pod názvom yuca. Pre lepšiu predstavivosť môžeme prirovnať maniok k zemiakom.

V kuchyni

Guľôčky potrebujeme pred použitím zmäkčiť namáčaním (podobne ako strukoviny) sa často používajú v severnej Afrike a v kuchyni východnej Ázie, hlavne pri príprave sladkých jedál. Guľôčky namáčaním zväčšia objem asi jedenkrát. Najbežnejším spôsobom prípravy je puding alebo kaša. Tapioka varená v mlieku veľmi pripomína našu ryžu v mlieku. A keďže je hustejšej a rôsolovitejšej konzistencie, môžeme z nej vykúzliť rôzne pudingové tortičky, dezerty ozdobené sezónnym ovocím, ovocným prelivom, zmrzlinou. S pridaním smotany a želatíny sa dezertíky chuťovo približujú panna cotte.


[zdroj]


Tapiokové perly

  • 6.00€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom