Krajina pôvodu
SR
Zloženie
Mliečna čokoláda 79% (cukor, kakové maslo, sušené mlieko, sušená srvátka, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitín, aróma - vanilín), mandle jadrá pražené 20%, škorica mletá 1%
Alergény
orechy (8), mlieko (7)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
545
Energetická hodnota [kJ]
2270
Tuky [g]
34
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
17
Sacharidy [g]
52
- Z toho cukry [g]
46
Vláknina [g]
0
Bielkoviny [g]
9.5
Soľ [g]
0.19
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Mandle obalené v kvalitnej mliečnej čokoláde s obsahom kakaových produktov 30%, pravej vanilky Bourbon a bez palmového tuku. Obsahujú mlieko a cukor. 

Mandle predstavujú súčasť ľudskej stravy už od nepamäti. Pre svoju výživovú hodnotu a kulinárske vlastnosti sú jedinečnou potravinou so širokým uplatnením.

Pochádzajú zo starovekej Mezopotánie a Číny. Niektorí odborníci tvrdia, že duševnú sviežosť až do neskorej staroby nám zaručí už konzumácia ôsmich mandlí denne. Samozrejme je dôležité každú mandľu aspoň 50x rozžuvať.

Niektorí doporučujú mandle spariť a lúpať (poprípade si kúpiť lúpané), iní zase jesť mandle aj so šupkou. Rozdiel je ten, že ak ich zjete so šupkou, je to väčšia záťaž na tráviaci systém, no na druhú stranu aj šupka obsahuje výživné látky. 

Pre zaujímavosť

Z roku 1846 je u nás písomná zmienka o nariadení panovníčky Márie Terézie vysadzovať mandle. Okrem sladkých mandlí existujú aj horké typy. Ty sa v kuchyni nepoužívajú, pretože obsahujú glykosid amygdalin, pri ktorého rozklade vodou, respektíve slinami, dochádza k uvoľňovaniu jedovatého kyanovodíku. Horké mandle sa uplatňujú skorej vo farmaceutickom priemysle. Naši predkovia ich používali na prípravu vody, ktorá uvoľňuje kŕče priedušiek.

Mandle v čokoláde a škorici

  • 1.38€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom