Krajina pôvodu
Slovensko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
243
Energetická hodnota [kJ]
1017
Tuky [g]
0,32
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.01
Sacharidy [g]
65,89
- Z toho cukry [g]
57.17
Vláknina [g]
8,7
Bielkoviny [g]
0,93
Soľ [g]
0
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Za pravlasť jablka sa považuje juhozápad Číny. Jabloň je najstaršou kultúrnou rastlinou, patriacou do čeľade ružokvetých. Pravdepodobne mutáciou a krížením divo rastúcich druhov vznikli prvé jedlé kultúrne odrody s veľkými plodmi. Na svete existuje viac než 7000 odrôd jabĺk. Môžete tým pádom každý deň ochutnať inú odrodu a po dobu viac než 19 rokov nebudete jesť rovnakú odrodu 2x.

V sušených jablkách je zastúpených 2,8 g vlákniny a 62 kalórií. Zachované zostávajú aj vitamíny A, skupiny B a pri šetrnom sušení aj dávky vitamínu C. Sušené jablkové plody ocenia aj tí, ktorí sa snažia schudnúť, pretože obsah špeciálnych enzýmov pomáha pri rozkladaní tuku.

Pre zaujímavosť

Podľa kresťanskej tradície Eva v Raji odtrhla jablko a s Adamom ho zjedli. Potom boli za trest vyhnaní z Raja. V knihe Genezis sa však hovorí o ovocí stromu, ktorý leží uprostred Raja a jabloň ani jablko sa tam nespomína. Keďže na Blízkom východe sa jablone nevyskytovali, autor Genezis pravdepodobne nepísal o jablku, ale o inom ovocí. Je dosť možné, že išlo o figovník, keďže po požití ovocia sa prikryli figovými listami. Samotný výraz „jablko“ sa dostal asi až do latinského prekladu Biblie ako slovná hračka (malum = jablko / malus = zlý).

[zdroj]

Jablká natural

  • 2.16€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom