Krajina pôvodu
Tunisko
Kvalita
BIO

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
304
Energetická hodnota [kJ]
1280
Tuky [g]
0,5
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.1
Sacharidy [g]
65.1
- Z toho cukry [g]
59.5
Vláknina [g]
8.2
Bielkoviny [g]
1.9
Soľ [g]
0.0125
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Datle pochádzajú z oblasti Mezopotámie. Odhaduje sa, že datle sa pestujú dlhšie ako 5 tisíc rokov a píše sa o nich v Biblii aj v Koráne.  Pestuju sa aj v Egypte a Maroku v Indii, Pakistane, Kalifornii a na Kanárskych ostrovoch. V subtropických a púštnych oblastiach, ako je napríklad Severná Afrika a Blízky východ, sa jedná o jednu zo základných zložiek miestnej potravy. 

Datlová pasta je zložená so 100% datlí. 

V kuchyni

Datlová pasta sa používa v kuchyni ako náhrada klasických sladidiel, vhodná na priamu konzumáciu alebo pečenie. 

Pre zaujímavosť

Podľa výskumu izraelského profesora Michaela Avirama z Rambaa Medical Center pri Izraelovom technologickom inštitúte (Technion) v Haife datle, aj cez svoju veľkú sladkosť, nezvyšujú hladinu cukru v krvi a pomáhajú chrániť proti upchávaniu tepien (ateroskleróza). 


[zdroj]

Datlová pasta BIO FAIRTRADE

  • 10.80€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom