Krajina pôvodu
Rakúsko
Zloženie
rímska rasca bio, kurkuma bio, koriander bio, žltá horčica bio, senovka grécka bio, šalvia bio, fenikel bio, paprika sladká bio, morská soľ 4%, tymian bio, rozmarín bio, bobkový list bio, zázvor bio.
Kvalita
BIO
Alergény
horčica (10)
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Pôvod kari ako jedla sa pripisuje Indii, rovnako rozšírené je však aj v pakistanskej, afganistanskej, bangladéšskej, srilanskej, malajzskej, nepálskej a tiež v thajskej kuchyni.

Viac informácií o kari.

Pre zaujímavosť

Kari je pôvodne tamilské označenie pokrmu, ktoré pripomína ragú, teda kúsky mäsa, ryby alebo zeleniny v omáčke; v tomto význame je pojem dnes rozšírený v celej Indii. Počas koloniálnej nadvlády však Briti začali tento pojem používať pre korenie, ktoré sa na prípravu tohto pokrmu používa. Keď sa toto korenie dostalo do Európy, ostalo toto nesprávne označenie. V Indii a celej juhovýchodnej Ázii sa dodnes týmto pojmom rozumie iba pokrm, korenie sa označuje ako masálá (ako kari sa vyrába len pre export).

Curry sladké BIO

  • 5.00€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom