Krajina pôvodu
Argentína
Alergény
arašidy (5)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
567
Energetická hodnota [kJ]
2374
Tuky [g]
49.24
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
6.83
Sacharidy [g]
16.13
- Z toho cukry [g]
3.97
Vláknina [g]
8.5
Bielkoviny [g]
25.8
Soľ [g]
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Arašidy alebo búrske orechy sú plodom rastliny – Podzemnica olejná. Arašidy pochádzajú z juhu Ameriky. Pestujú sa v tropických a subtropických krajinách. Kultivovaná podzemnica olejná bola pravdepodobne prvýkrát domestikovaná v údoliach Peru. Arašidy však nie sú orechy, ale strukovina. No keďže si pri konzumácii predstavíme orechy, máme ich zaradené v tejto kategórii. 


Arašidy patria medzi silné alergény, preto ich treba konzumovať opatrne a v malých množstvách.

V kuchyni

Arašidy môžme jesť samostatne, ako súčasť zdravej desiatej alebo olovrantu. Dajú sa taktiež použiť pri príprave kaše na raňajky, do musli. Doplnia aj chuť hlavného jedla, s ryžou a zeleninou. Pre mlsné jazýčky sú tu arašidové kokosky. Isto vyskúšajte aj arašidovú polievku. :) Dobrú chuť!

Recepty

Rizoto s pórkom a arašidami

Arašidové maslo

Arašidy blanšírované bez oleja a soli

  • 5.33€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom