Krajina pôvodu
Slovensko
Alergény
obilniny (1)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
350
Energetická hodnota [kJ]
l476
Tuky [g]
l.9
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
1.109
Sacharidy [g]
75.9
- Z toho cukry [g]
l.8
Vláknina [g]
10
Bielkoviny [g]
9.6
Soľ [g]
0.002
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Raž - obilie starých Slovanov, je po pšenici najvýznamnejšou obilninou. Prastará obilnina je svojou históriou spojená predovšetkým s Európou. Pre starých Slovanov bola raž typickou a charakteristickou plodinou, podobnou bol ovos pre germánske kmene. Aj keď bola postupne z ľudskej stravy vytlačená výnosnejšou pšenicou, zostáva aj dnes druhou najdôležitejšou chlebovinou. Svojou nízkou náročnosťou na klimatické podmienky je raž najviac rozšírená v krajinách s miernym a chladným podnebím. Je často pestovaná v ekologickom poľnohospodárstve.

Ražné vločky sú vyrobené špeciálnym technologickým postupom zo zrna raže ozimnej. Obilné zrno sa navlhčí v pare a potom sa lisuje.

V kuchyni

Ražné vločky sa používajú na prípravu kaší, do polievok, fašírok, zemiakových placiek a do raňajkových zmesí musli. Výborná je kombinácia s inými vločkami pre širšie zásobovanie nášho organizmu vitamínmi a minerálmi. 

Recepty s ražnými vločkami


Ražné vločky

  • 1.12€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom