Krajina pôvodu
Česko
Kvalita
BIO
Alergény
obilniny (1)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
360
Energetická hodnota [kJ]
1522
Tuky [g]
1.6
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.2
Sacharidy [g]
70.3
- Z toho cukry [g]
1.1
Vláknina [g]
12.8
Bielkoviny [g]
9.7
Soľ [g]
0.01
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Raž je obilninou, ktorá sa kedysi pestovala v extrémnom prostredí, tam kde bolo sucho a chladno. Konzumovali ju hlavne Germáni, Kelti a Slovania vo forme výživnej kaše. Na území Slovenska bolo jej pestovanie známe už pred príchodom Slovanov.

Raž v kuchyni

Pečie sa z nej pečivo predovšetkým ražný chlieb, ktorý je veľmi aromatický, ale ostáva dlho šťavnatý a čerstvý.  Raž je najvhodnejšia obilnina pre tvorbu tradičného kvásku, ktorý pri pečení chleba nahradí kvasnice. 

Výroba kvásku

Raž BIO

  • 1.68€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom