Krajina pôvodu
Slovensko
Kvalita
BIO
Alergény
obilniny (1)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
344
Energetická hodnota [kJ]
1440
Tuky [g]
1.8
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.3
Sacharidy [g]
67
- Z toho cukry [g]
1.4
Vláknina [g]
5.2
Bielkoviny [g]
12
Soľ [g]
0.01
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Špalda je druh rozpadavej pšenice. Bola pestovaná v Európe už pred 8000 rokmi, pestovali ju Egypťania, Kelti aj Germáni. Za pravlasť špaldy je všeobecne pokladaná Mezopotámia. V histórii bola špalda obľúbená pre svoju orechovú chuť najmä v nemecky hovoriacich krajinách. Za jej významný pokles v pestovaní môže predovšetkým nástup Adolfa Hitlera, ktorý vydal zákon zakazujúci jej pestovanie. Potreboval zintenzívniť nemecké poľnohospodárstvo a špalda má nižšiu výnosnosť. Postupne ju vytlačila pšenica ozimná, ktorá má väčšie výnosy a lepšie vlastnosti pre pekárov. 

V kuchyni

Zdravy a chutny chlieb bez namahy
Chlieb s koriandrom
Rýchly špaldový chlieb



Špaldová múka chlebová BIO

  • 2.22€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom