Krajina pôvodu
Slovensko
Kvalita
BIO
Alergény
obilniny (1)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
380
Energetická hodnota [kJ]
1605
Tuky [g]
2.7
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.3
Sacharidy [g]
68.7
- Z toho cukry [g]
1.4
Vláknina [g]
12.4
Bielkoviny [g]
14.0
Soľ [g]
0.003
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Raž je obilninou, ktorá sa kedysi pestovala v extrémnom prostredí, tam kde bolo sucho a chladno. Konzumovali ju hlavne Germáni, Kelti a Slovania vo forme výživnej kaše. Na území Slovenska bolo jej pestovanie známe už pred príchodom Slovanov.

V kuchyni

Pečie sa z nej pečivo predovšetkým ražný chlieb, ktorý je veľmi aromatický, ale ostáva dlho šťavnatý a čerstvý.  Raž je najvhodnejšia obilnina pre tvorbu tradičného kvásku, ktorý pri pečení chleba nahradí kvasnice. 

Výroba kvásku

Ražná celozrnná múka (hladká) BIO

  • 1.90€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom