Krajina pôvodu
Turecko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
357
Energetická hodnota [kJ]
1495
Tuky [g]
5,1
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
1
Sacharidy [g]
57
- Z toho cukry [g]
0
Vláknina [g]
3,1
Bielkoviny [g]
20
Soľ [g]
0
Distribútor
Actinidia, s.r.o.

Cícer (grécke slovo KIKUS, ktoré v preklade znamená SILU a MOC) sa označuje aj ako rímsky hrach či španielska fazuľa - bielkovinová bomba pre naše telo. Pochádza zo stredovýchodu a je obľúbenou pochúťkou Talianov s nespornými výhodami: najmenej nafukuje a je najľahšie stráviteľná strukovina ( po červenej lúpanej šošovici).  Ľudia je poznajú už vyše 7000 rokov a má údajne afrodiziakálne účinky pre naše telo. 

Cícer a naše zdravie

Je prirodzene bezlepkový a obsahuje vysoký podiel bielkovín, vlákniny, vápnika a železa a odporúča sa konzumovať aspoň 1x týždenne. Ďalej obsahuje vitamíny skupiny B a draslík. Medzi ďalšie výhody patrí schopnosť zachovať si takmer všetky účinné látky aj po tepelnej úprave. Tehotné ženy ocenia značný obsah kyseliny listovej, ktorá je práve na začiatku tehotenstva tak dôležitá pre zdravý vývin plodu. Vynechať by ho nemali ani deti, ktoré tak do seba dostanú širokú škálu látok, ktorú by museli poskladať z viacerých potravín. 

V kuchyni

Cícerová múka je prirodzene bezlepková potravina, ktorej chuť pripomína oriešok. Niekedy sa jej hovorí besan. Má široké využitie vo vegetariánskej alebo indickej kuchyni. Je bohatá na proteín. Používa sa ako základ na nátierky, do polievok, omáčok, do zemiakových výrobkov, do mletého mäsa.


[placky]

Cícerová múka

  • 3.60€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom