Bezvaječné.

Raž je obilninou, ktorá sa kedysi pestovala v extrémnom prostredí, tam kde bolo sucho a chladno. Konzumovali ju hlavne Germáni, Kelti a Slovania vo forme výživnej kaše. Na území Slovenska bolo jej pestovanie známe už pred príchodom Slovanov.

Raž a naše zdravie

Z vitamínov je raž bohatá najmä na vitamíny skupín B, niacínu a obsahuje aj dôležité minerálne látky ako horčík, draslík a vápnik. Raž je taktiež bohatá na sekundárne rastlinné látky ako sú lignany. Podporuje trávenie vďaka vláknine, udržiava hladinu cholesterolu a cukru v krvi, čistí črevá, a tým podporuje imunitný systém a pôsobí ako prevencia proti tvorbe rakoviny. Má priaznivé účinky na nervy a dodáva telu potrebnú energiu. Pomáha lepšie prijímať minerálne látky, posilňuje látkovú premenu a ochraňuje pečeň.


Ražné celozrnné špirály BIO

  • 3.71€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Dočasne nie je na sklade
Krajina pôvodu
Slovensko
Kvalita
BIO
Alergény
obilniny (1)