Mungo
Krajina pôvodu
Čína
Zloženie
Phaseolus vulgarit

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
347
Energetická hodnota [kJ]
1452
Tuky [g]
1.2
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0.348
Sacharidy [g]
62.6
- Z toho cukry [g]
6.6
Vláknina [g]
5.7
Bielkoviny [g]
23.9
Soľ [g]
0.013
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Niekedy je fazuľa mungo nazývaná aj zelená sója. Pôvodom pochádza z Indie. Je obľúbená na celom Ďalekom Východe. Hlavnými producentmi tejto zaujímavej plodiny sú Thajsko, Čína a Austrália. Nie je to teda lokálny produkt, ale rozhodli sme sa ju zaradiť, pretože klíčky považujeme za skvelí doplnok stravy. 

Návod na prípravu: Fazuľku namočte cca na 2 hodiny, prepláchnite a varte do mäkka 25 minút. Ak použijete tlakový hrniec, doba varu sa skráti na polovicu.

Návod na klíčenie:  Táto odroda je veľmi vhodná na klíčenie! Namočte ju do vody na 12hod. Potom vodu zlejte a ďalší deň-dva pravidelne preplachujte čistou vodou. Klíči velmi rychlo. 

Videli ste už náš nakličovací pohár? Na mungo je ideálny! 

Fazuľa je zdrojom vitamínu B9 (kyseliny listovej), horčíka, fosforu, železa, draslíka, mangánu, vlákniny, bielkovín.

Mungo

  • 4.22€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom