Mandle v horkej čokoláde
Krajina pôvodu
Slovensko
Zloženie
Horká čokoláda 79% (cukor, kakové maslo, kakaová hmota, emulgátor sójový lecitín, vanilkový extrakt), mandle jadrá pražené 20%, povlaková látka (glukózový sirup, arabská guma, šelak, kokosový olej, repkový olej, tapiokový škrob)
Alergény
orechy (8)

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
540
Energetická hodnota [kJ]
2250
Tuky [g]
33
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
16
Sacharidy [g]
51
- Z toho cukry [g]
35
Vláknina [g]
0
Bielkoviny [g]
10
Soľ [g]
0.08
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Čokoládové mandle konečne aj pre vegánov. 

Mandle obalené v kvalitnej horkej čokoláde s obsahom kakaovej sušiny 54%. Bez palmového tuku. Obsahujú však cukor, takže odporúčame to snimi neprehánať!

Mandle predstavujú súčasť ľudskej stravy už od nepamäti. Pre svoju výživovú hodnotu a kulinárske vlastnosti sú jedinečnou potravinou so širokým uplatnením.

Pochádzajú zo starovekej Mezopotánie a Číny. Niektorí odborníci tvrdia, že duševnú sviežosť až do neskorej staroby nám zaručí už konzumácia ôsmich mandlí denne. Samozrejme je dôležité každú mandľu aspoň 50x rozžuvať.

Niektorí doporučujú mandle spariť a lúpať (poprípade si kúpiť lúpané), iní zase jesť mandle aj so šupkou. Rozdiel je ten, že ak ich zjete so šupkou, je to väčšia záťaž na tráviaci systém, no na druhú stranu aj šupka obsahuje výživné látky. 

Pre zaujímavosť

Z roku 1846 je u nás písomná zmienka o nariadení panovníčky Márie Terézie vysadzovať mandle. Okrem sladkých mandlí existujú aj horké typy. Tie sa v kuchyni nepoužívajú, pretože obsahujú glykosid amygdalin, pri ktorého rozklade vodou, respektíve slinami, dochádza k uvoľňovaniu jedovatého kyanovodíku. Horké mandle sa uplatňujú skôr vo farmaceutickom priemysle. Naši predkovia ich používali na prípravu vody, ktorá uvoľňuje kŕče priedušiek.

Mandle v horkej čokoláde

  • 12.50€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom

Štítky: Mandle v horkej čokoláde, MANDLE, Kakao a čokoláda