- Krajina pôvodu
- Keňa
- Kvalita
- BIO
- Alergény
- orechy (8)
- Energetická hodnota [kcal]
- 3006
- Energetická hodnota [kJ]
- 718
- Tuky [g]
- 78
- - Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
- 12.1
- Sacharidy [g]
- 13.8
- - Z toho cukry [g]
- 4.5
- Vláknina [g]
- 8.6
- Bielkoviny [g]
- 7.9
- Soľ [g]
- 0
Priemerná výživová hodnota na 100g
- Distribútor
- BezOdpadu s.r.o.
Upravujeme cenu: pôvodná bola 46.18€/kg
Makadamový orech pochádza z oblasti severovýchodnej a východnej Austrálie, kde oddávna
tvoril dôležitú súčasť potravy tamojších aborigénov – pôvodných
austrálskych domorodcov. Názov získal po škótskom fyzikovi a chemikovi Johnovi Macadamovi, ktorý sa veľmi zasadil o jeho cielené pestovanie.
Makadamové orechy sú pestované po celom svete, Austrália však zostáva s produkciou 40 000 ton orechov sa škrupinou ročne na svetovej špičke.
Doporučená denná dávka: 3 - 5 orieškov
V kuchyni
Hoci obsahujú makadamové orechy veľa tuku, pri správnom množstve nám môžu pomôcť pri chudnutí, pretože urýchľujú trávenie a podporujú vyprázdňovanie. Ak teda chcete chudnúť, makadamové orechy konzumujte 2-3 krát do týždňa po 5 kúskov. Môžete si ich napríklad pridať do ovsených vločiek, zeleninového či ovocného šalátu, použiť ako prílohu k zemiakom alebo do jogurtov.
Štítky: Makadamové orechy - BIO, MAKADAM, Orechy