Kuzu škrob
Krajina pôvodu
Japonsko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
338
Energetická hodnota [kJ]
1437
Tuky [g]
0
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
0
Sacharidy [g]
85
- Z toho cukry [g]
0
Vláknina [g]
0.4
Bielkoviny [g]
0
Soľ [g]
0.05
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Kuzu sa získava z koreňa rastliny Pueraria lobata - vínny ker, ktorý pôvodom pochádza z Japonska. Tento veľmi tvrdý, divý koreň má nesmiernu energiu - môže prerásť i skalou.

V kuchyni

Používa sa na zahusťovanie do polievok, omáčok a pudingov, ktorým dodáva unikátnu hladkú konzistenciu.

Návod na prípravu
Na jednu šálku tekutiny rozdrvte asi 1-2 lyžičky kuzu, rozpustite v studenej vode a potom pridajte do polievok, omáčok, pudingov a za stáleho a pomalého miešania nechte zovrieť na miernom plameni. Potom odstavte. Kuzu by sa nemalo dlho variť.

Viac o kuzu + recepty

Pre zaujímavosť

Tradične sa koreň kuzu zbieral neskoro na jeseň až v prvých zimných týždňoch. Bola to veľmi nákladná a ťažká práca. Po vybraní korene narezali pílkou a potom ich ručne obmývali v horských potokoch. (V zime!). Pritom sa vymýval z koreňov škrob. Pretekajúca tekutina bola zhromažďovaná v nádržiach, kde sa mohol škrob usadzovať a hustnúť.

Kuzu škrob

  • 6.85€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom