Kakao 22-24% natural
Krajina pôvodu
Kolumbia

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
490
Energetická hodnota [kJ]
2053
Tuky [g]
22
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
13
Sacharidy [g]
46
- Z toho cukry [g]
0
Vláknina [g]
34
Bielkoviny [g]
27
Soľ [g]
0
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Nealkalizované kakao 22-24% v kvalite fino de aroma.  

Kakaové bôby sú sušené semená plodov kakaovníka Theobroma cacao (theobroma znamená v gréčtine pokrm bohov). Kakovník je pôvodom z Amazónie v južnej Amerike, je prirodzenou rastlinou amazonských dažďových pralesov. Objavili ho pred viac ako dvoma tisícmi rokov, ale jeho plody vo väčšej miere začali využívať až pôvodní obyvatelia Mexika - Aztékovia a Máyovia. Nápoj, ktorí pripravovali z kakaových bôbov, nemožno s dnešným kakaom ani porovnať. Aztékovia si totiž tento hustý nápoj s penou dochucovali chilli korením, alebo vanilkou, namiesto cukru. Z aztéckeho názvu xocolati pochádza aj názov čokolády. Prvým Európanom, ktorý sa s kakaovými bôbmi stretol, bol v roku 1502 Krištof Kolumbus, počas svojej štvrtej plavby do Ameriky. Na starom kontinente kakaový nápoj spočiatku nenašiel veľa prívržencov. Až keď ho v Španielsku začali ochucovať cukrom a škoricou, stalo sa kakao pochúťkou majetných ľudí. Dokonca ho používali v strednej Amerike pred španielskymi dobyvateľmi, ako platidlo. V 17. storočí bolo kakao spoločne s čokoládou na anglickom kráľovskom dvore podávané dokonca ako afrodiziakum.

V kuchyni

Kakao je skvelou a praktickou ingredienciou pre výrobu všetkých čokoládových a kakaových pokrmov, nápojov a dezertov. Môžete ho použiť v rade chutných receptov na dezerty a nápoje.


Raw kakový puding

Raw tyčinky kokos-kakao

Raw hruškovo-kaková torta


Poznámka: celé balenie je 1kg plastový sáčok. Tak nám to dodal dodávateľ a tentokrát sme sa rozhodli mu to nevrátiť. Naše 10-12% kakao je od dodávateľa v 25kg vreci... 


Kakao 22-24% natural

  • 2.00€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom

Štítky: Kakao 22-24% natural, KAKAO, Koreniny a ochucovadlá