Kakao 22-24%
Krajina pôvodu
Kolumbia

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
490
Energetická hodnota [kJ]
2053
Tuky [g]
22
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
13
Sacharidy [g]
46
- Z toho cukry [g]
0
Vláknina [g]
34
Bielkoviny [g]
27
Soľ [g]
0
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Zobrali sme na skúšku nové kakao. Toto nie je RAW, ale zato je 22-24% a dokonca je OU kosher, aj ked to nebol náš zámer. Mrknite na nutričné hodnoty. Riadna pecka oproti tomu, čo sme mali doteraz!

Kakaové bôby sú sušené semená plodov kakaovníka Theobroma cacao (theobroma znamená v gréčtine pokrm bohov). Kakovník je pôvodom z Amazónie v južnej Amerike, je prirodzenou rastlinou amazonských dažďových pralesov. Objavili ho pred viac ako dvoma tisícmi rokov, ale jeho plody vo väčšej miere začali využívať až pôvodní obyvatelia Mexika - Aztékovia a Máyovia. Nápoj, ktorí pripravovali z kakaových bôbov, nemožno s dnešným kakaom ani porovnať. Aztékovia si totiž tento hustý nápoj s penou dochucovali chilli korením, alebo vanilkou, namiesto cukru. Z aztéckeho názvu xocolati pochádza aj názov čokolády. Prvým Európanom, ktorý sa s kakaovými bôbmi stretol, bol v roku 1502 Krištof Kolumbus, počas svojej štvrtej plavby do Ameriky. Na starom kontinente kakaový nápoj spočiatku nenašiel veľa prívržencov. Až keď ho v Španielsku začali ochucovať cukrom a škoricou, stalo sa kakao pochúťkou majetných ľudí. Dokonca ho používali v strednej Amerike pred španielskymi dobyvateľmi, ako platidlo. V 17. storočí bolo kakao spoločne s čokoládou na anglickom kráľovskom dvore podávané dokonca ako afrodiziakum.

V kuchyni

Kakao je skvelou a praktickou ingredienciou pre výrobu všetkých čokoládových a kakaových pokrmov, nápojov a dezertov. Môžete ho použiť v rade chutných receptov na dezerty a nápoje.


Raw kakový puding

Raw tyčinky kokos-kakao

Raw hruškovo-kaková torta

Kakao 22-24% natural

  • 2.00€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom