Aktívne droždie sušené
Krajina pôvodu
Nemecko
Zloženie
sušené aktívne kvasnice

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
363
Energetická hodnota [kJ]
1534
Tuky [g]
7
- Z toho nasýtené mastné kyseliny [g]
1.4
Sacharidy [g]
40
- Z toho cukry [g]
<0.5
Bielkoviny [g]
50
Soľ [g]
0.5
Distribútor
BezOdpadu s.r.o.

Pekárske droždie je živý organizmus. Jeho bunky majú schopnosť premieňať prirodzené cukry prítomné v múke na alkohol a oxid uhličitý. A práve ten spôsobuje kysnutie cesta.


Sušené droždie je v porovnaní s čerstvým veľmi praktické, v zásobe ho môžete mať až niekoľko mesiacov. Pridajte ho však do cesta viac, pretože svojou silou sa nevyrovná tomu čerstvému. So sušeným droždím nie je potrebné pripravovať kvások. Iba ho zmiešate s múkou, následne pridáte ďalšie suroviny, vytvoríte cesto a necháte kysnúť. 

Pre prácu s droždím je veľmi dôležitá teplota. Kvasinkám nesvedčí ani prílišné teplo, ani chlad. Ideálna je pre nich izbová teplota všetkých prísad. Ich množenie je potrebné podporiť cukrom. Kysnutie potom závisí od okolitej teploty, čím teplejšie miesto zvolíte, tým vám cesto rýchlejšie vykysne. V chladnejšom prostredí to trvá dlhšie.

Vhodné pomery:

10g droždia na cca 1kg múky. Všeobecne sa dá povedať, že v porovnaní s čerstvým droždím treba váhu vydelit 3-4x. Čiže klasická jedna kocka čerstvého droždia (42g) je ekvivalent 10g sušeného droždia. 

Aktívne droždie sušené

  • 6.10€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom