Ryžový sirup BIO

Ryžový sirup je prírodnou alternatívou rafinovaného cukru. Čo sa týka živín, nachádza s v ňom malé množstvo draslíka, horčíka, mangánu a zinku. Organický ryžový sirup je aj zdrojom vitamínov skupiny B.

Prednosťou ryžového sirupu je nulový obsah fruktózy.  V 100 g ryžového sirupu je zastúpených približne 45 g maltózy, 29 g glukózy a  22 g polysacharidov. Polysacharidy sú zložené cukry, ktoré sa vstrebávajú dlhšie - energia sa po skonzumovaní ryžového sirupu uvoľňuje postupne. 

Sirup je určený na priamu spotrebu bez riedenia, ale aj na prípravu sladkých pokrmov. Môžeme ho použiť na rýchlu prípravu bylinného čaju, chladených osviežujúcich nápojov, miešaných nápojov, ochutenie ovocných šalátov, na ochutenie sladkých pokrmov. Môžeme ho použiť do cukroviniek, pyré, polevy, nápojov, vločiek, atď.


Pri pečení  -  1 šálku cukru nahradí 1 a 1/4 šálky ryžového sirupu. Problémom však môže byť konzistencia cesta, keďže ryžový sirup je tekutý. Pri použití 1 1/4 šálky ryžového sirupu ako náhrady za šálku cukru, treba z ostatných tekutých ingrediencií ubrať približne ¼ šálky.





Ryžový sirup BIO

  • 0.72€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Belgicko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
316
Tuky [g]
0.4
Sacharidy [g]
96
Bielkoviny [g]
1.1