Ryža jazmínová

Jazmínová ryža pochádza z Thajska kde sa aj najviac pestuje. Subtropické pásmo v kombinácii so špecifickou pôdou dodávajú tejto ryži nezameniteľnú arómu. Jazmínová ryža sa ešte stále seje ručne a je zalievaná len dažďom. Má prezývku aj "thajská voňavá ryža". 

Jazmínová ryža a naše zdravie

Obsahuje bielkoviny, vitamíny skupiny B a z minerálov železo, fosfor a draslík. Je prirodzene bezlepková a neobsahuje tuk. Jej pravidelná konzumácia znižuje cholesterol, prospieva tráveniu, je účinná pri žlčníkovej a žalúdočnej diéte, znižuje teplotu a zápalové procesy, má odvodňujúci efekt, je prevenciou pred ochorením obličkových kameňov a zlepšuje niektoré kožné choroby, napr. psoriázu.

V kuchyni

Je taká čistá, že pred varením ju nemusíte ani umývať, stačí ju veľmi jemne prepláchnuť, aby nestratila svoju kvetinovú vôňu. Varí sa približne 15 minút. Pri konci varenia sa ryža už nemá variť, ale len dusiť, takže na jeden pohár jazmínovej ryže použite jeden a štvrť pohára vody. Jazmínová ryža má široké využitie. Môžete ju použiť klasicky do rizota, ale aj do sladkých nákypov. 


Ryža jazmínová

  • 2.64€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Taliansko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
351
Tuky [g]
0,5
Sacharidy [g]
80
Bielkoviny [g]
7
Vláknina [g]
0