Perníkové korenie BIO - Sonnentor

Zloženie: škoricaCassia, anýz, klinček, koriander, kardamón.


História perníkového korenia

Tradične sa perník vyrábal v hanzovných mestách. Bol symbol ich úspechu a kontaktu so svetom. Vzhľadom k cene korenia bol perník prejavom luxusu. Tradícia výroby perníka dodnes pretrvala v Brémach , Mníchove , Norimbergu , Amsterdame , Liège , Klaipeda , Gdansku či Toruni . V Česku je najznámejší pardubický perník. Recept na pardubický perník pochádzal pôvodne z Hradca Králové , ale vtedajší majiteľ Pardubíc Vilém z Pernštejna ho kúpil.


Perník bol prevážaný na veľké vzdialenosti a z toho dôvodu bol vyrábaný tak, aby počas týchto dlhých ciest neutrpela jeho kvalita. Za svoju trvanlivosť vďačí silnému podielu korenia a potom tiež tvrdosti a suchosti. Je možné ho skladovať na chladnom a suchom mieste aj niekoľko mesiacov.

Perníkové korenie BIO

  • 4.70€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Česko
Kvalita
BIO