Rímska rasca pochádza pravdepodobne zo Stredomoria. Jej používanie na Blízkom východe a v Ázii je staré tisícročia. Názov rímska dostala po tých, čo ju doniesli kedysi na naše územie. Spomína sa v Biblii ako korenie použité na ochutenie chleba a aj ako platidlo na desiatok pre kňazov. V starom Grécku aj Ríme bola vysoko cenená pre svoju chuť.  Dokonca v časoch, keď bolo čierne korenie veľmi drahé, menej zámožní ľudia ho nahradzovali práve rímskou rascou.

Rímska rasca a naše zdravie

Pomáha udržať zdravý organizmus. Je veľmi dobrým zdrojom železa, pomáha telu efektívne vstrebávať živiny,  zmierňuje nadúvanie, plynatosť a nevoľnosť. Dokáže uvoľniť svaly a predchádzať svalovým kŕčom. 

V kuhyni

Rímska rasca je populárna prísada vo východnej, ázijskej, stredomorskej a mexickej kuchyni, a je jednou z hlavných zložiek kari korenia a indickej zmesi garam masala. Používa sa na ochutenie mäsa, zeleniny, syrov, omáčok a marinád a pri príprave tex-mex jedál. Používa sa na ochutenie nakladanej zeleniny, salám, mäsa a syrov. 

Pre zaujímavosť

Na Blízkom východe sa stala symbolom plodnosti a šťastia. Verí sa, že ak manželský pár počas celého obradu bude pri sebe nosiť semienka rímskej rasce, ich manželstvo bude šťastné a trvalé. Rímska rasca bola kedysi dosť známa, no v stredoveku sa jej dôležitosť začala znižovať a udržali si ju len Španieli a Malta. Do Ameriky sa dostala spolu s kolonizátormi. 



Rímska rasca celá BIO

  • 4.00€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
India
Kvalita
BIO