Maurícius je malý sopečný ostrov, obklopený korálovými útesmi, leží uprostred Indického oceánu na východ od Madagaskaru. Jeho jedinečná poloha, klíma a čisté životné prostredie poskytujú ideálne podmienky pre pestovanie cukrovej trstiny a výrobu najlepších prírodných cukrov.

Hrubozrnný jantárovo zlatý prírodný trstinový cukor sa vyrába kryštalizáciou z čerstvej trstinovej šťavy s vynechaním prídavku aditiva. Vďaka tomu si zachováva prirodzený obsah minerálov, vitamínov a typickú karamelovú chuť. Výborne sa hodí ku sladeniu kávy, pečeniu a dokonale sa ním dá nahradiť biely cukor.

Je to stále len cukor, sacharóza, preto by sme to s jeho konzumáciou nemali preháňať. Trstinový cukor je bohatší na minerálne látky a vitamíny, takže je lepšie stráviteľný a neodčerpáva z tela toľko živín ako trávenie bieleho cukru. Avšak neobsahuje ich až také závratné množstvo, aby sme si ním tieto minerály dopĺňali.

Trstinový cukor Dry Demerara

  • 2.12€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Maurícius