Zloženie: BIO kukuričný škrob, vínan draselný, uhličitan sodný.


Vínan draselný, známy aj ako vínový kameň alebo vínny kameň, je vedľajší produkt pri výrobe vína.  Z chemického hľadiska ide o draselnú soľ kyseliny vínnej. Svojou prítomnosťou dokáže stabilizovať bielkoviny, zvyšovať objem cesta a tvoriť štruktúru hotového výrobku. Používame ho rovnako ako obyčajný kypriaci prášok, obľúbený je aj pri príprave bezlepkového pečiva. Na 500 g sypkých surovin použijeme 3 lžičky (17 g) prášku.

Tip v kuchyni

Kypriaci prášok z jedlej sódy a vínneho kameňa má tendenciu začať kypriť (rozkladať sa) už pri izbovej teplote. Odporúčame preto cesto vkladať do rúry a piecť čo najskôr po zapracovaní takéhoto kypriaceho prášku. To sa týka hlavne redších trených ciest.

Kypriaci prášok z vínneho kameňa BIO

  • 1.44€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Česko
Kvalita
BIO