Je najznámejším a naj všeobecnejšie používaným korením na celom svete. Toto cenné korenie dávajú bobule kra pochádzajúceho zo Singapuru a z okolia Malabarského pobrežia. Pestuje sa najmä v Ázii a Amerike. Čierne korenie sú nedozreté usušené plody rastliny.

Čierne korenie a naše zdravie

Obsahuje éterické oleje, piperín, pirolín, chavicín, mastné oleje, škrob, sacharidy, enzýmy, živice. Pôsobí povzbudivo, odstraňuje únavu a pomáha skoncentrovať sa, podporuje trávenie, pomáha pri chrípke, zápche, zápaloch hrdla, pri kašli a kŕčoch. Silne oživuje organizmus a pomáha pri nachladnutí, nevoľnostiach, nechutenstve, utlmuje bolesti. Pôsobí proti artritíde, zápche, hnačke a čistí pleť. V neposlednom rade zvyšuje vstrebávanie niektorých živín až o 2000%. 

Pri jeho používaní treba však dávať pozor, lebo v dôsledku svojho dráždivého účinku môže poškodiť pečeň, obličky, konečník atď. Pri diétnych predpisoch používame namiesto čierneho korenia náhradnú zmes.

V kuchyni

Používame ho do polievok, prívarkov, šalátov, mäsových jedál, nálevov a na ochutenie rýb. Dodáva veľmi dobrú základnú chuť korenenej hovädzej hrudi, smaženej pečeni, vajcovému hubovému paprikášu, sekaným druhom mäsa atď. Na dodatočné ochutenie pokrmov sa kladie na stôl pri prestieraní v koreničke. 


[zdroj]

Čierne korenie mleté BIO

  • 5.00€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Tanzánia
Kvalita
BIO