Konopný proteínový prášok sa získava po vylisovaní oleja z konopných semien za studena. Následne sa tento suchý výlisok tzv. „koláč“ zomelie pri veľmi nízkej teplote, odstránia sa niektoré časti vláknitej zložky a vyprodukuje sa koncentrovaný proteín.

Konopný proteín a naše zdravie

Konopný proteínový prášok je rastlinným zdrojom esenciálnych mastných kyselín, antioxidantov, vitamínov, minerálov, vlákniny, chlorofylu. Konopný proteín je kompletný, vyvážený bezlepkový zdroj aminokyselín pre akúkoľvek diétu. Konopný proteín obsahuje relatívne vysoké množstvo vetvených aminokyselín, ktoré sú veľmi dôležité pre opravy a rast svalovej hmoty čo je výborné hlavne pre športovcov. Vzhľadom k tomu, že veľká časť konopnej bielkoviny je podobná tej, nachádzajúcej sa v ľudskej krvi, je konopný proteín veľmi ľahko stráviteľný, asimilovaný. Okrem toho ďalšia tretina konopného proteínu je Albumín, vysoko kvalitný globulínový proteín ktorý obsahujú napríklad aj vaječné bielka. Konopný proteínový prášok neobsahuje žiadne prísady ani konzervačné látky. Chuť konopného proteínu je prírodná - oriešková.

V kuchyni

Konopný proteín môže byť zamiešaný do šťavy z ovocia či zeleniny, smoothies alebo proteínových koktejlov. Taktiež sa môže použiť na pečenie koláčov či chleba v pomere 1:3 s múkou. Denna davka je cca 40 gramov. 

Pre zaujímavosť

Prvé zmienky o terapeutickom využití konope indického pochádzajú z obdobia vlády čínskeho cisára Šen-nunga (2737-2697 pred n. l.). Ten bol vynikajúcim liečiteľom a konope predpisoval pri liečení malárie, zápchy, reumatických bolestiach a ženských chorobách. V Európe sa o liečivých účinkoch tejto rastliny prvý krát zmieňujú Dioskorides a Plinius. V ľudovom liečiteľstve sa konope po stáročia doporučovalo k liečbe astmy, kašľa, epilepsie, porúch spánku, pri bolestiach a kŕčoch, zvonku na rany a kožné infekcie.


[zdroj]


Konopný proteín

  • 22.80€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Slovensko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
400
Tuky [g]
11
Sacharidy [g]
23
Bielkoviny [g]
50