Repkový olej je dobrým zdrojom kyseliny alfa-linolénovej (omega 3) a má vyvážený pomer mastných kyselín. Hodí sa na prípravu studenej i teplej kuchyne. Pri výrobe sú semená repky najprv mechanicky očistené. Potom sú lisované šetrnou metódou za studena, prvé lisovanie. Bez rafinácie a filtrovania sa necháva olej prirodzene usadiť. Týmto postupom výroby zostávajú v oleji všetky cenné látky zachované. Výsledkom je produkt, ktorý vyniká originálnou chuťou, farbou i vôňou. Repkový olej je nerafinovaným olejom, ktorý je prirodzene bohatý na esenciálne mastné kyseliny. Je za studena lisovaný a filtrovaný. Ľahký zákal je normálny. Spolu s olivovým olejom patrí k najzdravším olejom.

Olej je vyrobený zo surovej repky, kvalita RAW.

Repkový olej a naše zdravie

Svojím zložením (najmä jednoduché nenasýtené mastné kyseliny, viacnásobné mastné kyseliny, vitamíny, minerály a stopové prvky) priaznivo pôsobí na srdcovo-cievny systém, na krvný tlak, na hladinu cholesterolu v krvi, na metabolizmus a trávenie, na pamäť, na správny vývin svalov, červených krviniek, správnu funkciu bunkových membrán, zraku, ako aj na celkový vonkajší zdravý vzhľad tela, pretože spomaľuje starnutie pokožky, posilňuje vlasy a nechty, pomáha pri kožných ochoreniach. Vysoko cenený je však najmä pre ideálny pomer hladiny Omega 6 a Omega 3 mastných kyselín (má najvyváženejší pomer týchto kyselín spomedzi všetkých rastlinných olejov 2:1 ) a pre obsah vitamínu E (dôležitý antioxidant).

V kuchyni

Výborne chutí - najlepšie pri izbovej teplote, má jemnú maslovo-orieškovú chuť, ideálna náhrada masla. Len tak s chlebom a soľou. Je vhodný na pravidelnú konzumáciu. Neodporúčame ho zohrievať nad 180 st. Celzia, takže nie je vhodný na vyprážanie. 


Repkový olej

  • 4.44€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: 2-3 dni
Krajina pôvodu
Slovensko