Pšenica je jednou z najstarších pestovaných rastlín pôvodom z juhozápadnej Ázie a zahŕňa asi 20 druhov. Je najdôležitejšou svetovou plodinou a základnou potravinárskou surovinou (predovšetkým pre výrobu pečiva a cestovín) a hlavným zdrojom rastlinných bielkovín v potravinách.

Pšeničné vločky sa získavajú z navlhčených a lisovaných zŕn pšenice ozimnej, pri zachovaní väčšiny hodnotných látok.

Pšeničné vločky a naše zdravie

Pšenica obsahuje proteíny, sacharidy, nenasýtené mastné kyseliny, minerálne látky, vitamíny i vláknina. Vláknina priaznivo ovplyvňuje črevnú peristaltiku, znižuje glykemický index potravín a je nevyhnutná pre rast a činnosť črevných baktérií. Pšenica je bohatá na minerálne látky draslík, železo, horčík, kremík, fosfor a vitamíny skupiny B (hlavne B1, B2 a B6), ktoré podporujú nervový systém, provitamín A a vitamín E. Prospieva srdcu, tráveniu, pleti, imunite, má protirakovinové a antioxidačné účinky a priaznivo pôsobí na hladinu cukru v krvi.

V kuchyni

Pšeničné vločky sa používajú pri príprave müsli, cereálií, príloh, na zahustenie polievok, pri pečení a ďalších kulinárskych úpravách. Výborné sú do obilných kaší alebo napríklad len s jogurtom a ovocím. Sú veľmi vhodné pri redukčných diétach.

Pšeničné vločky

  • 1.49€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Slovensko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Tuky [g]
Sacharidy [g]