Ryža je vyhľadávaná predovšetkým vďaka ľahkej stráviteľnosti. Prispieva k správnemu tráveniu, stabilizuje hladinu cukru v krvi a neobsahuje lepok.

Ryžové vločky vznikajú špeciálnym technologickým postupom, pri ktorom sú zrná ryže naparované a lisované. Vyrábajú sa z celozrnnej ryže. Uchovávajú si väčšinu cenných látok - sacharidy, rastlinné bielkoviny, nenasýtené mastné kyseliny, minerálne látky, vitamíny i vlákninu.

V kuchyni

Stačí ich 3 minúty povariť, a potom využiť ako základ ryžovej kaše alebo ako závarku do polievky. Ryžový škrob pripravované jedlo vždy zahusťuje.

"Mlieko" pripravené z ryžových vločiek je ľahko stráviteľné a možno ho (bez korenia) podávať už od 10 mesiacov veku. 

Ryžové vločky sa pri príprave najrôznejších placiek osvedčujú lepšie ako ryžová múka, cesto je vďaka nim pružné, ale nie gumové. Tomu napomáha kombinácia s kukuričnou polentou či pohánkovou múkou

Ryžové vločky možno využiť aj k rýchlemu zahustenie polievok, príprave kaší, nákypov, ale aj zjemnenie chuti a nastavenie jedál zo strukovín, zeleniny i mäsa podobne ako v treťom receptu z oranžovej šošovky.


Ryžová kaša

Ryžové vločky

  • 2.12€

Viac informácií o obaloch.

  • Dostupnosť: Skladom
Krajina pôvodu
Poľsko

Priemerná výživová hodnota na 100g

Energetická hodnota [kcal]
357
Tuky [g]
3,1
Sacharidy [g]
74
Bielkoviny [g]
6,2